Ajatus ja taulu on yhtä kuin ajatustaulu

Internet on oiva ideoiden toteutuksen lähde. Idea poikii haun ja haku tuottaa tuloksia, joita apinoimalla ja edelleenideoimalla voi luoda ainakin itselle uusia juttuja.

Tässä taannoin pohdin millaisen muiston voisimme antaa viime syksynä saapuneelle kummipojallemme. Koru, lusikka, taulu...? Tarkoitus oli löytää esine, johon saisi konkretisoitua tervetulotoivotuksen alkaneelle taivallukselle.

Joululomalla olin nähnyt kuopiolaisessa käsityöliikkeessä pohjia, joihin oli kiinnitetty vanhoja ruokailuvälineitä. Haku nettiin ja supsis, näyttöön ilmestyi kauniita tauluja, joissa pääosassa olivat palkinto- tai "eläkkeelle jääneet" lusikat, haarukat, veitset, avaimet, kellot ja niin edelleen. Arvonsa säilyttäneitä muisto- ja käyttöesineitä kaikki tyynni. Pudotin toteutusohjeita apinasammiooni. Sanapulan yllätettyä bittien kutoma ihmeellinen verkko ojensi jälleen auttavan sormensa ja kaivoi esiin sopivan rungon, jonka ympärille sain kiedottua sanat niin, että teksti kiteytti tavoitellun ajatuksen.

Näistä aineksista syntyi kummilusikkataulu, johon on upotettu kummien tervehdys lapselle. Koska runohaku oli poikinut paljon kauniita tekstejä, nappasin yhden ja mukailin siitä ajatuksen 3-vuotiaalle isoveljelle. Runoarkki päätyi tekstiksi sisarustauluun. Taulut ovat avoimia, joten niihin on helppo liittää muutama valokuva veljesten alkutapaamisen ja -taipaleen ajalta.

  
Sisarustaulut poikivat idean Ajatus-tauluista. Tauluun voi liittää symboliksi itselle tai taulunsaajalle sopivan esineen. Esimerkiksi palkintolusikat ja käytöstä poistetut aterimet, taskukellot, korut ja avaimet on helppo kiinnittää tauluun. Varsinainen ajatus - taustalle kirjoitettu teksti - voi olla itse kirjoitettu tai lainattu. Tarvittaessa myös minun kirjoittama tai koostama. Tekstin tarkoitus on kiteyttää antajan ajatus, toivotus ja sanoma saajalle.

Helmikuun viimeinen sunnuntai oli pitkästä aikaa aurinkoinen ja lämmin talvipäivä Milanossa. Naviglin alueella järjestetään jokaisen kuukauden viimeisenä sunnuntaina antiikkimarkkinat, jossa melkein neljänsadan myyjän voimin tarjolla on käytettyjä huonekaluja, käyttö- ja keräilyesineitä, elektroniikkaa, koruja, taidetta, kirjoja, levyjä, leluja, käsitöitä ja niin edelleen.


Helmikuun markkinoilta mukaan tarttui liuta valokuvakehyksiä, jotka käytän Ajatus-tauluihin. Näistä nyt jo toteuteuista toinen menee tuliaiseksi illallisemännälle ja toinen päätyy myyjäispöytään tuleville käsityöläismarkkinoille.

 kahvikesteille

 illallistuliainen

Kommentit

Luetuimmat

Luukku 1: Kun saapuu joulu kaupunkiin

Makunystyrät kuntoon, Riikka ja Jyrki Sukula!

Ananaspizza! Mamma mia!

Vrrrm Vrrrm Vrrrm - F1 Monzassa Milanossa Monzassa

Kakkajuttuja ja muita alatyylin ilmaisuja