Alasti Milanoon

Talven alennusmyynnit ovat alkaneet. Kuusikymmentä päivää kestävä rumba lähti vauhdilla käyntiin maanantaiaamuna 5.päivä, jolloin esimerkiksi Via Torinolla nähtiin sankka joukko puolialastomia ihmisiä. Tule alasti Milanoon ja saat täältä vaatteet ilmaiseksi!

Seis. Ei nyt sentään, älä ihan vielä säntää matkaan. Kyseessä oli espanjalaisen Desigual-vaateketjun alennusmyyntien avajaistempaus - Seminaked Party in Red - jossa sata ensimmäistä asiakasta palkittiin pukemalla heidät päästä varpaisiin. Ilmaiseksi. Tai ei ihan, vaatimuksena oli, että liikkeeseen piti saapua alusvaatteisillaan. Innokkaimmat jonottajat olivat paikalla jo aamun varhaisista tunneista lähtien eikä kolme lämpöastetta lannistanut alusasuissa juhlijoita. Ilmeisesti lupaus ilmaisesta merkkivaatekerrasta riitti lämmikkeeksi viileässä talviaamussa.

Desigualin puolivallaton tempaus - Seminaked party in red. Kuva täältä.
Mieli olisi tehnyt mukaan ilakointiin, mutta kun ei meinaa peilikuvaan mahtua ja alusvaatteetkin ovat päässeet pahasti kulahtamaan, itsekritiikki voitti. Katsotaan tilanne uudestaan kesäalennusten avajaisten yhteydessä, sillä kyseessä on kuitenkin Desigualille jo perinteeksi muodostunut tapahtuma. Juhlituttaa ihmisiä liikkeiden edessä eri puolilla palloa puolipukeissa. Ainoa muuttuja taitaa olla bileiden väri, joka talvella 2015 oli siis punainen.

Seuraavat kaksi kuukautta ovat kuitenkin shoppailijoille otollista aikaa piipahtaa Milanossa. Via Torinon lisäksi suosittu tavallisen kansan ostoskeidas on Corso Buenos Aires. Muodin huippumerkit sen sijaan ovat pesiytyneet historiallisen keskustan ytimeen, Kultaiseen nelikulmioon, josta löytyy lähes kaikkien kansainvälisesti tunnettujen muotitalojen myymälät. Kukkaroa saa helposti kevennettyä myös upealla Galleria Vittorio Emanuelen ostoskäytävällä, joka johtaa tuomiokirkon aukiolta - Piazza del Duomolta - Scalan oopperatalon aukiolle - Piazza della Scala - sekä tuomiokirkon aukiolta Piazza San Babilaan kuljettavalla Corso Vittorio Emanuele II-kävelykadulla.

Normiliikkeiden lisäksi keskustasta löytyy outlet-myymälöitä, joista tosin useat toimivat popup-periaatteella. Myymälätilat ovat vakiot, mutta väki ja merkit vaihtuvat. Varsinaisissa outlet-kylissä en ole vielä seitsämän vuoden aikana käynyt, mutta suosittuja ovat muun muassa Salvagente, Fidenza, Serravalle, Vicolungo ja FoxTown.

Nyt kun suusta pääsi näin kalliita sanoja, taidan itse ensimmäisenä kipaista lähimmälle markkinatorille euron tai kahden alennuskoreja möyhentämään. Myöhemmin iltapäivällä voisi sitten astua huippumuodin kehtoon tutkimaan esimerkiksi, että joko eräästä putiikista löytämiini kolmen tuhannen euron housuihin on liimattu punainen alennuslappu.

Kommentit

Luetuimmat

Luukku 1: Kun saapuu joulu kaupunkiin

Makunystyrät kuntoon, Riikka ja Jyrki Sukula!

Ananaspizza! Mamma mia!

Vrrrm Vrrrm Vrrrm - F1 Monzassa Milanossa Monzassa

Täytetyt paprikat ja parempi mieli