90 päivää maailmannäyttelyn alkuun

Ravintoa planeetalle, energiaa elämälle (ital. Nutrire il Pianeta, Energia per la Vita). Toukokuun 1. päivänä avaa oven maailmannäyttely, jonka tutustuttaa kävijät ravitsemuksen ja ruoan monimutkaiseen mutta samalla monipuoliseen teemaan.

Valitettavasti maailmassa esiintyy yhä nälänhätää ja aliravitsemusta samaan aikaan kun toisaalla elintarvikkeita heitetään hukaan aivan liian paljon. Tarvitaan tietoisia polittisia valintoja, tietoa kehittää kestäviä elämäntapoja ja mahdollisuus soveltaa huipputeknologioita, jotta pystytään saavuttamaan tasapaino ravinnon saatavuuden ja resurssien kulutuksen välillä. Tuotteiden ohella näyttely tarjoaakin tietoutta elintarvikkeista ja maapallon arvokkaista resursseita tällä saralla. Vierailijan kannalta näyttelykäyntiä elävöittää se, että matka maailman ympäri tapahtuu interaktiivisesti. Kukin vieras määrittelee itse suhteensa näyttelyn teemaan.

Expo Milano 2015 spot

Suomi ei osallistu näyttelyyn omalla paviljongilla, mutta Aalto-yliopisto on ollut suunnittelemassa 'Saaret ja Meri '-klusteria. Perinteisesti maailmannäyttelyihin ilman omaa paviljonkia osallistuneet maat on jaettu yhteistiloihin maantieteellisen sijainnin perusteella. Milanossa sen sijaan luokittelu on toteutettu teemoittain niin, että kukin maa on voinut valita itselleen sopivan kategorian. Saarien ja meren lisäksi näyttelyn teemaryhmiä ovat: Mausteet, Riisi, Hedelmä- ja palkokasvit, Kuivat alueet, Viljat ja mukulakasvit, Kahvi, Kaakao sekä BioVälimeri.

Paviljonkien ja klustereiden lisäksi maailmannäyttelyssä on omat teema-alueet muun muassa lapsille ja taiteelle. Kattavasti tietoa näyttelystä voit lukea näyttelyn viralliselta sivulta.


Expo Milano 2015. Maailman suurin ruokapöytä pähkinänkuoressa.

Tänään näyttelyn avajaisiin on enää 90 päivää. En olisi ikinä uskonut sanovani ettei Milanoon kannata tulla lomailumielessa, mutta tällä hetkellä kaupunkikuva on aika kaaottinen. Pitäjä puunaa ja putsaa itseään edustuskuntoon. Kunnostus- ja ehostustöissä liikkeelle on lähdetty jo seitsemän vuotta sitten, mutta niin vaan iso osa keskustasta näyttää siltä kuin yli olisi juuri lentänyt beeviiskakkonen.


Tuomiokirkon rakennustyömaa 27.1.2015.

Aukirevittyjä katuja näkee siellä täällä keskustassa.


Tuomiokirkon aukio saa uuden päällysteen.

Keskusrautatieasemalla riittää yhä puunattavaa.

Mutta kun maailmannäyttely alkaa, kaupunki hehkuu taas virkeänä ja kauniisti ehostettuna.

 Missä?
- Milano (Rho ja Pero) 
Milloin?
- 1.5.- 31.10.2015 (joka päivä klo 10.00 - 23.00)
Mitä maksaa?
- 27 / 32 euroa täyshintainen lippu, mutta vaihtoehdot ja alennukset kannattaa katsoa täältä

Kommentit

Luetuimmat

Luukku 1: Kun saapuu joulu kaupunkiin

Makunystyrät kuntoon, Riikka ja Jyrki Sukula!

Ananaspizza! Mamma mia!

Vrrrm Vrrrm Vrrrm - F1 Monzassa Milanossa Monzassa

Täytetyt paprikat ja parempi mieli