Korvakorut

Virkkaus - tuo mummolta peritty ja ala-asteen käsityötunneilla harjoitettu jalo taito. Tässä välissä ehti vierähtää kolmisenkymmentä vuotta ja vähän ylikin, mutta syksyllä 2013 virkkuukoukku ja pari lankakerää pujahtivat ostoskassiini markkinoilta.Vaikka tavallisesti kuljen muodin myöhäisimmällä junalla, mummojemme harrastama ja norjalaiskaksikon maailmanmaineeseen nostattama joulupallojen neulontavillitys ei ole jäänyt multa huomaamatta. Joulu toisensa jälkeen pallot jaksavat ihastuttaa, vaikka tähän mennessä suurin pöly saralla on laskeutunut.

Silti vasta viime syksynä päähäni juolahti, että voisin tehdä niitä itsekin. Löydettyäni netistä useita ihania ohjeita mua harmitti se, että sormenpäitä alkoi särkeä pelkkä ajatus nihkeiden ja liian tiukkojen silmukoiden nyhtämisestä puikolta toiselle. Kireys kun on ollut aina avainsana mulla käsitöiden teossa. Kun selaimeen singahti joulupallon virkattu veli, sen helpohko ohje houkutti kuin ilmainen viina ennen vanhaan. Mieli teki kokeilla, miten selviäisin haasteesta näinkin monen virkkaamattoman vuoden jälkeen.

Koukun ja lankojen kotiuduttua härkää sarvista. Ensimmäinen oppi-ilta päätyi avomiehen kommenttiin: - "Jos tuon homman tarkoitus on lepuuttaa hermoja, on parempi unohtaa koko juttu. Viulunkielenvirityskin kuullostaa rentouttavammalta ." Kaksi päivää virkkuulomaa teki tehtävänsä ja ensimmäinen pallo ikään kuin virkkasi itse itsensä, täytti itsensä vanulla ja oli valmis.

Tunnustan, että alunperin pallojen työstämiselle oli ei-kaupallinen motiivi. Motiivi päätyi kuitenkin käsityöläismarkkinoille ja sai kaupallisen leiman. Kauppallisuus poiki jatkoa ja idea itsetehtyihin virkattuihin korvakoruihin löytyi telineestä.

Olimme ystäväni kanssa hankkimassa rekvisiittaa myyntipöydällemme, kun näin "Ihanat naiset". Kivat korvakorutelineet, joista hankin itselleni tämän (malli: Ragazza):Korvakorutelineen ja joulupallokokoelman innoittamana ajatelin laajentaa virkkausvalikoimaani korvakoruihin. Tässäkin päätöksessä kärsimättömän aloittelijan tärkeimmät tukirenkaat ovat olleet avomies, ystävät ja internet.

Kaikki koukunheilutuksen tämänhetkiset tuotokset löydät täältä... ja tässä muutama esimerkki:Kommentit

Luetuimmat

Luukku 1: Kun saapuu joulu kaupunkiin

Makunystyrät kuntoon, Riikka ja Jyrki Sukula!

Ananaspizza! Mamma mia!

Vrrrm Vrrrm Vrrrm - F1 Monzassa Milanossa Monzassa

Täytetyt paprikat ja parempi mieli