Kohta taas on joulu, taas kohta joulu on

On jouluaatto ja olen toimistossa muutaman työkaverin kanssa. Ensimmäiset tontut pyyhkäisivät paikalle joulusuklaiden kera jo aamukahvin aikaan ja nyt suupielistä suklaata lipoen yritän paitsi panna ajatuksia paperille myös ratkaista sovelluskehityksen arvoituksia. Siis tehdä sitä työtä, josta tililleni kilahtaa säännöllisesti pieni korvaus menetetystä vapaa-ajasta.

Tässä näppiksen ja monitorin ääressä puuhastelua tahdittaa nappikuulokkeista raikuva rouhea joulumusiikki, ikkunan takana kelmeässä auringonpaisteessa siintävät vuoret - joukossa muutama lumihuippuinenkin - ja avokonttorissamme on vielä varsin rauhallinen tunnelma. Kohtapuolin on toisin, kun joulupullat eli panettonet pamahtavat pöytään ja kuoharipulloista lentävät korkit kattoon. Näillä aineksilla aloitan oman joulutunnelman rakentamisen. Muutaman tunnin kuluttua astumme ulos toimistosta ja erkanemme joulunviettoon tahoillamme.

Taannoin tein itselleni kolme kysymystä: millainen on hyvä loma, hyvä vapaapäivä ja hyvä työpäivä? Vapaapäivien yhtenä parhaana puolena olen aina pitänyt verkkaisia aamuja mieluiten ilman herätyskelloa. Työpäivistä nautin eniten kun mulla on mielenkiintoista tekemistä ja onneksi usein sitä piisaa. Lomalla on ihana olla yhdessä perheen ja ystävien kanssa ja tehdä asioita, joita ei tule arkena niin touhuttua. Kouluaikoina muistaakseni en koskaan maininnut ruokatuntia lempitunnikseni, koska koulussa oli kiinnostavampaakin tekemistä, mutta nykyään tykkään syödä hyvin joka päivä. Mieluummin parikin kertaa.

Tänä vuonna mulla ei ole edessä pitkää joululomaa, mutta pari vapaapäivää arkirutiineista kyllä. Mitä sitten on luvassa vuoden viimeisille päiville? Leppoisaa yhdessäoloa, nautinnollisia ruokailuhetkiä, kirjojen ja elokuvien maailmaan uppoutumista, ulkoilua, Milanon jouluvaloja ilman ruuhkaa, ansiosidonnaista työskentelyä ja ehkä vielä jotain muutakin. Lepoa ja mukavaa puuhastelua sopivassa suhteessa.

Tonttuja nähtiin tänäkin vuonna Milanon suomalaisten joulutorilla. Kuva: Anneli Hongisto. 

Lämmin kiitos kuluneesta vuodesta 2019. Toivotamme Federicon kanssa rauhaa, rakkautta ja hyvää joulumieltä jokaiseen kotiin.

Kommentit

Luetuimmat

Luukku 1: Kun saapuu joulu kaupunkiin

Makunystyrät kuntoon, Riikka ja Jyrki Sukula!

Ananaspizza! Mamma mia!

Koronahorroksesta herätys

Vrrrm Vrrrm Vrrrm - F1 Monzassa Milanossa Monzassa