Italianvärinen pasta - Pasta al pesto di rucola
Tässä taannoin sain niin maukasta pastaa, että kielikin meinasi karata jokaisen suupalan matkaan.
Tänään vihdoin sain kiinni kokkia takinhelmasta ja ravistettua hihasta ohjeentapaista. Koska kotikeittiömestarin käyttämät mitat ovat nyrkki, liraus, tilkka ja hyppysellinen, niin toivon, ettei tulkinnassa ole sattunut suurempia kömmähdyksiä. Tässäpä siis pastaa Italian väreissä ja joustavissa määrissä.
Pasta corta al pesto di rucola, pomodorini e formaggio
2 hengelle
valmistusaika 25 minuuttia
tarjoiluun pullo primitivo-punaviiniä
Pasta:
2 ltr vettä
200 g lyhyttä pastaa, kuten fusilli tai trofie
20 g suolaa keittämiseen
Pesto:
100 g rucola-salaattia pestynä
40 g kuorittuja manteleita (40g = n.20kpl)
40 g parmesaanijuustoa
1/2 dl neitsytoliiviöljyä
1/2 dl vettä
1 tl valkoviinietikkaa
1/4 tl suolaa (tai maun mukaan)
1/4 tl mustapippuria (tai maun mukaan)
(1-2 valkosipulin kynttä valkosipulin ystäville)
Annosten viimeistely:
100 g kirsikkatomaatteja
1/2rkl sokeria
1 rkl neitsytoliiviöljyä
50 g suolaista kypsää ricotta-juustoa (myös provolone tai pecorino käyvät)
Valmistus:
Se on siinä. Amen.
Tänään vihdoin sain kiinni kokkia takinhelmasta ja ravistettua hihasta ohjeentapaista. Koska kotikeittiömestarin käyttämät mitat ovat nyrkki, liraus, tilkka ja hyppysellinen, niin toivon, ettei tulkinnassa ole sattunut suurempia kömmähdyksiä. Tässäpä siis pastaa Italian väreissä ja joustavissa määrissä.
Pasta corta al pesto di rucola, pomodorini e formaggio
2 hengelle
valmistusaika 25 minuuttia
tarjoiluun pullo primitivo-punaviiniä
Pasta:
2 ltr vettä
200 g lyhyttä pastaa, kuten fusilli tai trofie
20 g suolaa keittämiseen
Pesto:
100 g rucola-salaattia pestynä
40 g kuorittuja manteleita (40g = n.20kpl)
40 g parmesaanijuustoa
1/2 dl neitsytoliiviöljyä
1/2 dl vettä
1 tl valkoviinietikkaa
1/4 tl suolaa (tai maun mukaan)
1/4 tl mustapippuria (tai maun mukaan)
(1-2 valkosipulin kynttä valkosipulin ystäville)
Annosten viimeistely:
100 g kirsikkatomaatteja
1/2rkl sokeria
1 rkl neitsytoliiviöljyä
50 g suolaista kypsää ricotta-juustoa (myös provolone tai pecorino käyvät)
Valmistus:
- Avaa viinipullo.
- Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja aseta ne pellille hedelmäpuoli ylöspäin. Ripottele tomaattien päälle sokeri sekä öljy ja laita ne kypsymään 200 asteiseen uuniin 20 minuutiksi.
- Laita pastavesi kiehumaan.
- Mittaa kaikki pestoainekset tehosekoittimeen ja anna rullata niin kauan, että seos on samettisen pehmeää ja tasaista.
- Leikkaa kypsä juusto lastuiksi tai pieniksi paloiksi.
- Lisää kiehuvaan veteen suola ja pasta. Tarkasta keittoaika ja keitä ohjeen mukaan vähentäen annetusta keittoajasta 1-2 minuuttia. Keittoajan loppuvaiheessa ota talteen noin 1 dl keitinvettä.
- Kaada pasta lävikköön, mutta älä huuhtele, vaan kaada pasta läviköstä takaisin kattilaan.
- Lisää pesto pastan joukkoon ja tarvittaessa pehmennä talteenotetulla keitinvedellä.
- Kaada punaviini laseihin.
- Annostele pasta lautasille, lisää annoksiin uunista tulleet tomaatit sekä pilkottu juusto ja tarjoile.
Se on siinä. Amen.
![]() |
Pasta al rucola, pomodorini e formaggio. Rucolapestopasta kirsikkatomaattien ja juuston kera. |
Your articel is very good sir, let's also visit my articel Bandar Togel Online VillaBetting
VastaaPoistaand many more interesting articel that belongs to me like Prediksi Togel - Bandar Judi Online VillaBetting
- Prediksi Hongkong Pools and more, friends will definitely like my articel. Every day I always update interesting articel like Singapore Pools', let's visit my website