Suosittelen Milanossa: Monumentaalinen hautausmaa (video)

Mitäpä mietit, kun Milanoon tullessasi ehdotan käyntiä hautausmaalla? Oikeutetusti ensimmäisenä mieleen saattaa nousta ajatus, että miksi ihmeessä? Olen nähnyt näitä ilmassa leijailevia kysymysmerkkejä useimpien ystävieni ja tuttavieni ympärillä, kun olen visiitistä vihjannut. Tylsähkö vakiovastaukseni on, että saat kyllä vastauksen, kun näet paikan. Jos puolestaan haluat nojatuolimatkailla, alla oleva video antaa esimakua siitä, millainen paikka on kyseessä.

(Koska kokoamani alkuperäinen video sisältää tekijänoikeuksilla suojattua materiaalia, se ei ole nähtävissä Yhdysvalloissa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa eikä Meksikossa. Pääset katsomaan muokatun videon myös edellä luetelluissa maissa klikkaamalla tätä.).


Video on katsottavissa myös suoraan youtubessa.

Monumentaalinen hautausmaa (ital. Cimitero Monumentale) on ainutlaatuinen keidas keskellä kaupunkia. Vehreä puisto ja rauhan tyyssija. Hiljainen pienoiskaupunki ja ulkoilmamuseo. Paikka, joka tarjoaa elämyksiä. Kuullostaa hullulta, koska kyseessä on kuitenkin hautausmaa. Silti. Itse käyn siellä silloin tällöin ja joka kerta löydän ammennettavaa. Paikka myös tarjoaa hiljaisuutta ja rauhaa, kun tarvitsee laittaa ajatuksia kasaan. On se toiminut jopa inspiraation lähteenä. Taidehistoriasta ja kulttuurista kiinnostuneet voivat tilata etukäteen opastetun kierroksen alueelle. Palvelu on maksuton.


Videon musiikki on haettu täältä (Giuseppe Verdi), täältä (Adriano Celentano) ja täältä (Nightwish).
Linnunlaulu on täältä ja kaupunkiäänet täältä.

Kommentit

Luetuimmat

Luukku 1: Kun saapuu joulu kaupunkiin

Makunystyrät kuntoon, Riikka ja Jyrki Sukula!

Ananaspizza! Mamma mia!

Vrrrm Vrrrm Vrrrm - F1 Monzassa Milanossa Monzassa

Täytetyt paprikat ja parempi mieli