Nightwish ja Rooma ne yhteensoppii

Sinfonisen metallimusiikin uranuurtaja Nightwish ja ikuisena pidetty antiikin kaupunki Rooma solmivat kesäkuussa liiton, jota olimme todistamassa iloisella suomalaisella porukalla. Liitto sinetöitiin "Rock in Roma"-tapahtumassa, jossa Apocalyptican jousimiehet ja Epican lentävät hollantilaiset lämmittivät areenan pääesiintyjää varten.

Rockia Roomassa 8.6.2016. Nightwishin rumpali Kai Hahto ja nokkamies, kosketinsoittaja Tuomas Holopainen. (Kuva Kai Hämäläinen)

Marco Hietala tunnetaan paitsi Nightwishin laulavana basistina myös kuopiolaisen Tarot-yhtyeen toisena perustajajäsenenä. (Kuva Kai Hämäläinen)

 Edellisen kerran näin Tuomas Holopaisen, tuon metallimusiikin Mozartin ja sinfonisen metallin Sibeliuksen, uudistuneen kokoonpanon viime vuoden marraskuussa Italian Bolognassa. Konsertista jäi mahtava fiilis ja tuntuu, että konsertti on liian laimea sana kuvaamaan bändin lavashowta. Kyseessä oli spektaakkeli, jossa musiikki ja elokuva vuorottelivat, yhdistyivät ja lopulta räjäyttivät tajunnan niin, että kokonaisuudesta jäi epätodellinen olo. Melko paljon livekeikkoja kiertäneenä ja kiertävänä pääsen kuitenkin suhteelllisen harvoin vastaavanlaiseen tunnelmaan.

Niinpä odotukset olivat korkealla, kun astelimme hilpeinä Rooman raviradalle. Tällä kertaa kyseessä oli ulkoilmakeikka festarimaisissa puitteissa ja lauteilla siis Apocalyptica, Epica ja Nightwish. Etkot hotellissa vain vierähtivät ystävien jälleennäkemisen riemukkaissa merkeissä niin, että valitettavasti Apocalyptican musisionti jäi nyt kokematta ja Epicakin oli jo ehtinyt aloittaa oman osuutensa ennen kuin olimme esiintymislavan äärellä.Ippodromo delle Capannelle, Rooman ravirata isännöi 'Rock in Roma'-tapahtumia ja tarjoaa hyvät festaripuitteet loistavilla esiintyjillä. (Kuvat Kai Hämäläinen)

 Mutta ei se mitään,  parhautta oli tulossa. Ja totta tosiaan, kun Nightwish aloitti totuttuun tapaan sypäkästi, mopo lähti samantien käsistä. Saivat taas päälaen täit kyytiä, kun jouhet heiluivat ja pyörivät villisti biisien tahdissa moshatessa. Taisi siinä biisilistakin ainakin osittain pulpahtaa ilmoille kurkunpäästä päässeinä hätähuutoina, kuten ystäväni sanoin mun lauluääntä voi luonnehtia. Onnettomat pihinät tosin katosivat musiikin ja massan pauhuun, joten uskon, ettei kenenkään konserttinautinto kärsinyt lauluosuuksiin osallistumisestani. Nyt uskon myös, ettei minusta tule koskaan Nightwishin solistia, vaikka jo vuosien ajan olen sitä salaa toivonut. Floor ja Marco yksinkertaisesti hoitavat homman minua paremmin. Toki Tarja Turuselle kuuluu kunnia sinfonisen metallin edelläkävijänä ja ehdottomasti hänellä on yksi maailman parhaista naisäänistä tällä saralla, mutta Floor Jansen kuuluu tähän bändiin. Mun mielestä Nightwish ei ole vain metallibändi, vaan todellinen jalometallikokoonpano.

The greatest show on earth. (Kuva Titta Kolari)
 Kun pommi oli räjäytetty ja konsertin hennot loppusävelet saattelivat yleisön ulos festarialueelta, pää ja mieli tyhjenivät tunnekuohujen keskellä ja suuhun jäi mainio maku. Aivan mahtava keikka taas kerran. Tähän viimeiseksi mulla on vielä iloinen uutinen kaikille Italiassa oleville ja tänne tuleville Nightwish-faneille. Seuraavan kerran yhtye nähdään Italiassa "Endless Forms Most Beautiful"-kiertueen keikalla Mantovassa Palabam-areenalla 12. syyskuuta 2016. Tieto kilahti luukkuun tätä postia kirjoittaessa. Ja nyt sitten lippuja varaamaan!


Biisilista 'Rock in Roma' 8.6.2016:

Shudder Before the Beautiful
Yours Is an Empty Hope
Ever Dream
Storytime
My Walden
Élan
Weak Fantasy
(Preceded by a Dawkins' narration)
7 Days to the Wolves
Alpenglow
Sahara
She Is My Sin
I Want My Tears Back
Nemo
Stargazers
Ghost Love Score
Last Ride of the Day
The Greatest Show on Earth

Kommentit

Luetuimmat

Luukku 1: Kun saapuu joulu kaupunkiin

Makunystyrät kuntoon, Riikka ja Jyrki Sukula!

Ananaspizza! Mamma mia!

Vrrrm Vrrrm Vrrrm - F1 Monzassa Milanossa Monzassa

Täytetyt paprikat ja parempi mieli