Vintage- ja kirpputoritunnelmissa

Viime syksynä kirjoitin lyhyen virren Milanon kaupunki- ja kirpputoreista. Nyt on aika teroittaa sulkakynä ja kirjoittaa aiheesta pari riviä lisää. Totuus on se, etten ole vieläkään löytänyt kiinteitä kirpputoreja tai second hand-liikkeitä, joiden vaihtuvaa valikoimaa kävisin innokkaasti tai edes säännöllisesti nuuskimassa. Mutta jotain kivaa on tänä vuonna putkahtanut ilmoille tältäkin saralta. Nimittäin konsepti, jossa yhdistyvät kirpputori, vintagehenkinen retromyymälä ja käsityöläisyys.

Kyseessä ovat erilaisten yhteisöjen ja yhdistysten organisoimat tapahtumat, joita järjestetään säännöllisen epäsäännöllisesti noin kerran kuukaudessa tai parissa. Tykkäämme Mondobaobab-blogin Paolan kanssa paitsi hengailla näissä paikoissa myös levittää omat myyntipöytämme tilaisuuden tullen. Seuraavan kerran pujahdamme myyjän housuihimme East Market-torilla heinäkuun 19. päivä.

Vintagea, kirppiskamaa ja käsintehtyä. East Market Milano, Via Ventura 14.
 Nimensä mukaisesti East Market sijaitsee itä-Milanossa, Lambraten kaupunginosassa osoitteessa Via Ventura 14. Ympäristö on ainutlaatuinen. Entinen jykevä tehdashalli sementti- ja rautaelementteineen toimi ennen torimiljööksi muuttumistaan kahvinkeittimien valmistuspaikkana. Tänään 5000 neliömetrin hallista on sukeutunut kirppishenkisten keidas, jossa voi tehdä kaikenkarvaisia löytöjä niin kuin kunnon tavaramarkkinoiden luonteeseen kuuluu. Myyntipaikkoja on pitkälti toistasataa, joten täällä sadat jos ei jopa tuhannet yksityishenkilöt ja käsityöläiset myyvät, ostavat ja vaihtavat. Tiskijukka huolehtii tunnelmasta ja ruokanurkkauksesta saa niin virvokkeita kuin kansainvälisiä herkkuja.

Tankokaupalla nättejä mekkoja.
Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain sinistä ja jotain vaihdettua, jos ei lainattua.
Kesän hittituote. Kuvioidut ja rautalangalla muotoiltavat (hius)huivit.
Viinyylit ovat palanneet.
Vinyyli taipuu myös koristeiksi ja esineiksi.
Pyörätavarahylly. Toisen romu on toisen aarre.
Ympäri mennään yhteen tullaan. Kolmipyörällä koulupulpettiin.
Jos ei mopolla niin sitten Hondalla. 90-kuutioinen motocross-skootteri 90-luvun alkupuolelta.
Jackista on moneksi.
Paratiisiksi kutsuminen tuntuu liioitellulta, mutta kirppispäivinä autiohalli on täynnä keitaita.
Onkohan tässä sateenkaareen pää? Se, josta löytyy aarre.
Kylttejä, koruja, vaatteita, asusteita, kenkiä, levyjä, kirjoja, käsitöitä, koristeita, kosmetiikkaa, ajoneuvoja, huonekaluja, käyttötavaroita, leluja... Paljon ja vaikka mitä.

 Toinen leppoisa tapahtuma on Popcorn Garage Market, joka talliin viittaavasta nimestään huolimatta on iloinen ulkoilmakirppis. Kirpputoreilun ohessa myös tätä markkinatapahtumaa leimaa menneen ajan tuotteistus ja käsityöläisyys. Tänä kesänä autotallikirppis laiduntaa Circolo Magnoliassa, josta kirjoitin viime kesänä teemalla ulkoilmadiskoilu. Jokaisella kokoontumiskerralla tapahtuma tarjoaa erityisteemoja aina pyöräilystä valokuvaukseen ja aperitiivista monenlaisiin työpajoihin. Seuraavat kekkerit järjestetään sunnuntaina 29. kesäkuuta sähköisissä tunnelmissa. Tällä kertaa emme ole itse myyntitiskin takana, mutta luulen, että sidon eväskorin polkupyörän tarakalle ja käännän keulan iltapäivällä kohti Magnoliaa.

Popcorn Garage Market. Viimeinen kerta entisen teurastamon tunnelmissa toukokuussa. Jatkossa kirppistapahtuman kesälaidun sijaitsee Magnolian puistomaisessa ulkoilmaklubissa.
Lahjakorun valinta. Tekemisen ilo muuttuu antamisen iloksi.
Mondobaobab yhdistää Afrikkaa ja Aasiaa, itse tehtyä ja hankittua. Pieniä kivoja esineitä itselle tai lahjaksi.
Italian helteessä tuulahdus Suomea ja suomalaista käsityötä.

Seuraa tapahtumia facebookissa:
East Market Milano: https://www.facebook.com/eastmarketmilano
Popcorn Garage Market: https://it-it.facebook.com/popcorn.blogazine

Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Kiitos haastesta, otan sen mielelläni vastaan. Tällaisina kauniina kesäviikonloppuina vastauksia on kiva kypsytellä piknikin jälkeisellä ettonella.

      Poista

Lähetä kommentti

Luetuimmat

Luukku 1: Kun saapuu joulu kaupunkiin

Makunystyrät kuntoon, Riikka ja Jyrki Sukula!

Ananaspizza! Mamma mia!

Vrrrm Vrrrm Vrrrm - F1 Monzassa Milanossa Monzassa

Täytetyt paprikat ja parempi mieli